Felix’ kontrolbesøg på håndkirurgisk afdeling.

Nåh, så kom vi hjem fra håndkirurgisk afdeling med Felix.

Kirurgen forklarede at han plejer faktisk at have en klar følelse for om han skulle sige øv eller hurra, men her med Felix var han sådan set meget i tvivl om hvad han skulle mene om den finger.

Felix har en knude nu, ved nederste led i tommelfingeren. Jeg var bange for at det kunne være noget hærdet betændelse, for det var der det sdste sting sad, og det sad både godt fast, og rigtig dybt i huden. Så jeg var lidt nervøs for om det måske var en knude fordi der havde været noget betændelse so ikke havde kunnet komme væk…
Det mente kirurgen dog ikke. Han mente bestemt det var arvæv, så så langt så godt, det bliver nok lidt mindre med tiden så.

Fingerens funktion til gengæld, var kirurgen som før nævnt meget i tvivl om. Felix’ kan jo ikke selv bukke det yderste led, og bruger helst heller ikke rigtig fingeren. Han brokker sig ikke over at den skulle gøre ondt eller noget, og der var heller ingen piv da kirurgen sad og pillede ved den.
Man kan altså godt bukke fingeren for ham, ved at, ja, bukke den. Men det er meget svært for Felix selv at gøre det, altså, bare bukke den uden at bruge noget til at holde den med.
Han kan sagtens strække den ud, fordi stræksenen ikke var kommet til skade da han skar sig. Det var kun bøjesenen han havde skåret over (og så to nerver også).

Men når kirurgen selv var sådan i tvivl, skyldes det at det nogen gange, når Felix virkelig prøver, ligesom sådan gipper i fingeren, der i leddet hvor han skar sig, men han kan alligevel ikke rigtig få den til at bukke sig eller noget der ligner… Kun små bitte gip/vip.
Så kirurgen tænkte egenetlig umiddelbart at den ikke virkede, og at operationen altså således var mislykket, men på grund af de små gib i leddet, var han ikke helt ked af det, men nærede derimod lidt håb for at den måske kunne virke, med lidt intensiv bukkeøvelser, og rigtig meget opfordring til Felix om at bukke den finger, med og uden snyd… (snyd er når han tager den anden hånd og bruger den til at holde den dårlige finger bukket)

Vi skal så derop igen, om en seks ugers tid ca. til endnu en kontrol, for at se om der kommer mere funktion i fingeren…

Må man til sidst konstatere at operationen simpelthen er mislykket, er der ikke andet for end at lade det være, og så forsøge en rekonstruktion når han er 6-7 år, fordi det så vil kræve efterfølgende genoptræning og det er Felix for ung til nu.

Så altså, kort sagt, bukkeøvelser til tommeltotten, flere kontrolbesøg, og så ventetid…

Kirurgen følte sig lidt fortrøstningsfuld i forhold til at Felix måske bare er længe om at få den i brug igen….

Her kommer lige lidt billeder, fra da Felix lige havde fået sin forbinding af, og fået fjernet sting…. Fingeren er selvfølgelig meget pænere nu, men han sover altså lige i øjeblikket, så jeg må prøve at huske at få taget nogle billeder senere….

Reklamer

Om mariamiss6

Hækler, nålebinder, syr både i hånden og på maskine, broderer (sjældent), strikker (sjældent), og crafter også lidt i ny og næ. Jeg har to lækre drengebørn, og vi bor i lejlighed på landet. Savner farver og stil i mit hjem, men ejer ikke sans for den slags indretning, underligt nok. Har fyldt mit hjem med mørke møbler, trods jeg faktisk godt kan lide farver. Forsøger at ændre det, så billigt som muligt, et skridt af gangen :)
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Kommenter, så bliver jeg så glad :)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s