Foldet æske – DIY.

Jeg foldede en æske, til Mads’ penge-gave, som han skulle have da vi fejrede hans 25 års fødselsdag i lørdags…

Jeg har lavet Æsken efter en video jeg så på youtube, og Videoen er VIRKELIG nem at følge…..

Jeg tog billeder undervejs i foldningen, Jeg ved dog ikke om de ligesom er nyttige, som tutorial….

Men de kommer her, og jeg vil forsøge at forklare hvordan man skal gøre undervejs….

Videoen vedhæfter jeg til sidst… Den er måske lettere at følge….

Ellers, kan man se videoen først, for at lære, og få det ind. Og så kan man følge billederne, når man skal til at folde, så man slipper for at pause filmen undervejs.

Materialer: Håndlavet papir, fra en blok, købt i bog&idé (og så lige en saks til at klippe det overskydende af).

Det er en god med halvtykt stift papir, eller karton. Et almindeligt stykke tegnepapir, eller kopipapir er nok liiiige tyndt nok.

Her er et stykke papir, i størrelsen A4, det skal du have reduceret til et kvadrat (ligesidet firkant).

For at få et kvadrat ud af et A4 papir, kan du bukke papiret, sådan at det ene hjørne, fra en kortside, mødes med papirets modsatte kant. Det er vigtigt at papiret er foldet præcist og hele vejen over til det andet hjørne, på samme kortside. På billedet er det foldede hjørne det der er øverst til højre.

Så klipper du det papir af, der ikke er en del af folden. I stedet for at tegne en streg, kan du bare bukke den stribe papir, som skal klippes af, ind over den trekant du lige har foldet, så kan du klippe efter folde-stregen.

Når du har klippet det overskydende af, sidder du tilbage med det kvadrat, som du skal folde din æske af.

Den første fold laver du ved at bukke papiret på midten. Fold papiret ud igen.

Fold papiret på samme måde, på den anden side. Fold papiret ud igen.

Alle 4 hjørner foldes ind mod midten. Sørg for at være præcis, og sørg for at gøre folderne skarpe i kanterne, ved at trykke og trække en finger/negl langs hele folden.

Fold alle 4 hjørner ud igen, så ser dit papir ud som på billedet her.

Alle 4 hjørner skal nu bukkes igen, blot lidt længere inde på papiret... Igen, være præcis, og tag hjørnet lige overfor til hjælp. Spidsen af det hjørne du er ved at folde, skal mødes præcis på midten af den forrige fold, lige over for. Buk evt. den forrige fold overfor ned, og kig efter foldelinierne på hver side af papiret, for at se at de ligger lige oven på hinanden. Se næste billede, for en alternativ måde...

du kan sagtens folde dit hjørne længere ind, uden at bukke den foregående fold overfor. Du skal stadig bare tjekke, på hver side af den igangværende fold, at de gamle foldelinier ligger lige oven på hinanden... Vær opmærksom på at lave alle foldelinier skarpe. Fold alle 4 hjørner som ovenstående.

Når du folder dit papir ud igen, skulle du gerne have alle de samme foldeliner, som det ses på dette billede, der hvor jeg peger, er den foldelinie du lige har lavet, med alle 4 hjørner.

Fold papiret løst ud, og fortsæt således med den næste fold. Fold et hjørne ind, som du ser på papiret (den inderste foldelinie på papirets hjørner) - fortsættes næste billede.

På det højre hjørne skal du nu folde papiret, sådan at det mødes med det store hjørne du holder med din anden hånd (fra foregående billede) - færdig fold vises på næste billede.

Denne fold skal IKKE være fra ende til anden. Denne foldelinie skal STOPPE der hvor den mødes med den første foldelinie, som er ca. der hvor min langefinger ses på billedet. Så som dette billede ser ud, er folden faktisk færdig. HUSK at gøre folden skarp i kanterne. Gør dette på alle 4 hjørner.

Åben papiret LØSELIGT. Og fortsæt som følger (du skal nu færdiggøre din æske - juhu!)

Træk igen folden fra hver side, ind mod midten, og ud til venstre. Fortsættes næste billede.

Hold folden til venstre, så den ikke stikker af fra dig igen. Fortsættes næste billede....

Buk hjørnet bag over, for at få det lidt af vejen, så det ikke driller dig på de andre omgange... Gør det samme på alle 4 sider...

Hjørnet bukket bagover. Du behøver ikke gøre denne fold ret skarp, for den skal foldes den modsatte vej til slut. Vi bukker den kun bagover, for at holde lidt sammen på æsken mens du folder de andre sider magen til.

Her er alle 4 sider og hjørner foldet.... Din æske er faktisk færdig, du har kun tilbage at lukke den... Det kommer i de næste billeder....

Så skal vi lukke æsken... det gør du ved at tage en tilfældig spids, og folder den ind mod midten, for nemheds skyld bør du gør folden forholdsvis skarp. Fortsæt således MED uret, altså højre om.

Spids nummer to foldes over den første.

Spids 3 foldes over nummer 2.

Spids 4 lægges over spids 3. Denne spids bruges også til at "låse" æsken". Det viser jeg på de næste billeder.

Buk forsigtigt den spids du foldede til sidst, lidt om sig selv, og stop den ind under spids nummer 1 (altså den som den ligger oven på nu).

Sådan, spids 4 ind under spids 1... Og æsken er "låst".

Ét voila, din æske er færdig 🙂 Den kan snildt holde på pengesedler, eller andre letvægtige ting. Skal der mønter i, eller andet i den vægtskala, er det nok en god idé at sætte et gavebånd om æsken....
Jeg brugte selve æsken som kort, ved at folde den ud igen, da jeg var færdig med at folde den (bare åben den løseligt op), og så skrev jeg fødselsdagshilsenen på æskens bund. Er det en længere hilsen, kan man jo tage hele æskens inderside i brug. Alle foldelinierne, som du selvfølgelig har været dygtig til at gøre skarpe i kanterne, gør at man nemt kan folde æsken sammen igen 🙂

Og så til videoen som jeg selv brugte….

Reklamer

Om mariamiss6

Hækler, nålebinder, syr både i hånden og på maskine, broderer (sjældent), strikker (sjældent), og crafter også lidt i ny og næ. Jeg har to lækre drengebørn, og vi bor i lejlighed på landet. Savner farver og stil i mit hjem, men ejer ikke sans for den slags indretning, underligt nok. Har fyldt mit hjem med mørke møbler, trods jeg faktisk godt kan lide farver. Forsøger at ændre det, så billigt som muligt, et skridt af gangen :)
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.