Kage hygge hos Ronja.

Ronja skulle bygge en kage. Og egentlig synes vi begge det er rart at have selskab når vi bygger kager, så denne gang var jeg afsted for at hjælpe og underholde Ronja.

Det var et nyt og sjovt projekt, for Ronja skulle lave champignoner, og havde besluttet at lave dem i marengs, i stedet for i fondant, hvilket vi begge var taknemmelige over, da det godt tage 100 år at lave 50 champignoner i fondant, og det var ingen af os vidst interesserede i.

Så vi fik lavet en masse champignoner i marengs, og det gik som ønsket, og blev som forventet 🙂

Men så fik vi blod på tanden, og besluttede at det var jo en vildt fed marengs, så man måtte vel også kunne lave finere ting i den, roser for eksempel… Og det kunne vi godt, men de blev ikke som forventet 😉 Marengsmassen faldt sammen, eller stod ikke så fint som vi havde troet den ville, og vores blomster blev slet ikke gode.

Men Ronja er en gudinde i et køkken, og hun fandt lige straks en ny slags marengsmasse i opskriftgemmerne, og så lavede hund et, og VUPTI havde vi fiiiiine blomster…
Så kom vi dog til at snakke om hvorfor jeg ikke kan få det til at lykkes med royal icing, og det skyldes selvfølgelig både at jeg er dårlig til det, men også at icingen altid når at smelte før jeg kan råbe rose….

Men så lavede Ronja da bare lige en rigtig god icing også, og så lavede vi lige nogle flere roser, denne gang i lyserød, og det lykkedes faktisk også rigtig fint 🙂

Så skal vi ligesom bare lære at lave alle mulige andre slags blomster også, både i icing og i marengs.

Vi er vidst mest hooked på det der marengs, fordi folk måske er mere til at spise marengs figurer, end de er til at ville spise ren fondant figurer.
Så det skal vi nok lige have leget noget mere med en dag 🙂

Jeg var vidst hjemme omkring klokken 05:00 næste morgen 😉

Anyways, kagen blev rigtig fin, og marengsene blev gode 😀 Masser af billeder får i her 🙂

By the way, fremgangsmåden på marengs schampignoner er som følgende:

  1. Lav en god marengsmasse, som er luftig, og holder en god stivhed ved sprøjte tyllerier.
  2. Tyl henholdsvis toppe og stokke for sig. Altså 1 opretstående stok, og 1 halv-rund pr. svamp du skal bruge
  3. Smør toppenes underside med mørk smeltet chokolade, lad stivne helt.
  4. Smør toppenes underside med hvid chokolade, og træk et tyndt værktøj igennem hele vejen rundt, for at skabe lamellerne.
  5. Lav forsigtigt et hul i bunden af toppen, og dyp stokken i hvid chokolade, og sæt den så fast i hullet i toppen.
Reklamer

Om mariamiss6

Hækler, nålebinder, syr både i hånden og på maskine, broderer (sjældent), strikker (sjældent), og crafter også lidt i ny og næ. Jeg har to lækre drengebørn, og vi bor i lejlighed på landet. Savner farver og stil i mit hjem, men ejer ikke sans for den slags indretning, underligt nok. Har fyldt mit hjem med mørke møbler, trods jeg faktisk godt kan lide farver. Forsøger at ændre det, så billigt som muligt, et skridt af gangen :)
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Kommenter, så bliver jeg så glad :)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s