Karse DIY

Så blev det påske, og karse skal der til. Ungerne har selvfølgelig obligatorisk lavet dem i børnehaven, men jeg havde lyst til også at prøve at lave noget karse sammen med dem, så vi her hjemme kunne se det vokse fra dag til dag. Ja, sågar fra morgen til aften, for så hurtigt går det jo nemlig med karse.

Karse bør vel egentlig kategoriseres som verdens mest børnevenlige plante. Netop fordi den gror så hurtigt, kræver så lidt at plante, og fuldvoksen er den endda spiselig jo.
Perfekt underholdning.

I øvrigt havde min far fødselsdag den 20. Marts, hvilket jo gav anledning til at børnene kunne lave en gave til ham. Og i år blev det altså til hjemmebrygget karse, i hjemmepyntet “krukke”.

20130322-215210.jpg

20130322-215221.jpg

DIY.

Det skal du bruge:
En stor tom sodavandsflaske.
Saks.
Pladevat.
Karse.
Vand.
Store Hama perler.
Akryl maling.
Pensler.
En skarp kniv til den voksne.

1: Klip bunden af sodavandsflasken, ca. I den nederste indadgående bue, eller lidt lavere. Skyl den fri for sodavandsrester.

2: Læg et lag pladevat i bunden, og gør det vådt. Det skal være vådt over det hele, men det skal ikke sejle i vand.

3: Drys karsefrøene jævnt over hele vat stykket.

4: Skær perlerne igennem 1 gang, og sæt dem ned over kanten af flaskebunden hele vejen rundt.

5: Mal flaskebunden som ønsket.

6: Lad karsen stå i et vindue, eller tæt på et.

  • Allerede dagen efter vil frøene være flækket. På 2. Dagen vil frøene have små haler, og allerede samme aften, eller på tredjedagen vil der være tydelige spirer. Om aftenen på tredjedagen, eller morgenen på fjerdedagen vil der allerede kunne spottes grønne skud. Ungerne synes det er fantastisk at karsen gror nærmest mens de sidder og kigger på det.

  • Husk at tjekke vattet hver dag. Det skal altid være fugtigt, men det er ikke sikkert det har brug for nyt vand før på tredjedagen.

Selvfølgelig ville det være smartest at male flaskebunden først, og lade den tørre natten over, men hvis børnene er til de hurtige projekter, eller hvis man ganske enkelt er ude i sidste øjeblik, fungerer det fint at male den til sidst.

Reklamer

Om mariamiss6

Hækler, nålebinder, syr både i hånden og på maskine, broderer (sjældent), strikker (sjældent), og crafter også lidt i ny og næ. Jeg har to lækre drengebørn, og vi bor i lejlighed på landet. Savner farver og stil i mit hjem, men ejer ikke sans for den slags indretning, underligt nok. Har fyldt mit hjem med mørke møbler, trods jeg faktisk godt kan lide farver. Forsøger at ændre det, så billigt som muligt, et skridt af gangen :)
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Karse DIY

  1. Pingback: Cress for easter – DIY kids. | KreaDutten

Kommenter, så bliver jeg så glad :)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s