Nissedør af Fimo – DIY.

Nissedør 12

Nisser er små magiske væsener. Det meste af året lægger man slet ikke mærke til dem, men lige omkring den 1. December kan man i nogle hjem se en lille bitte dør. Bag den dør bor en nisse. Det er kun nissen der kan åbne døren.
Når man har en nisse boende, skal man huske at være god ved den hele julen. Ellers laver den måske en masse ballade når menneskerne sover.
Nisser kan lide alt godt. For eksempel risengrød, brunkager, pebbernødder eller andet godt.

I andre hjem ses nissens dør hele året rundt. Nissen er dog kun vågen i December måned. Resten af året sover nissen, så den kan samle energi til næste års jul.

Nissedør af Fimo/Cernit DIY

Nissedør 1

1. Vælg farven på din dør, og rul leret ud i et tykt lag. Du skal bruge ca. 2/3 af en pakke Fimo.

Nissedør 2

2. Skær en cirkel ud af dit ler, og skær så lige over i bunden.

Nissedør 3

3. Med det valgte værktøj laver du lodrette striber uden for meget tanke på hor pænt det er. Det skal ligne træværk.

Nissedør 4

4. Med et tyndt, ikke alt for spidst redskab, laver du to lige striber ned igennem leret. Det skal være sådan at der bliver 3 ca. lige brede “rum” på cirklen. Dette skal ligne 3 sammentømrede brædder.

Nissedør 5

5. Med noget rundt, for eksempel en perle laver du et mærke hvor dørhåndtaget skal være.

Nissedør 6

6. Lav også et mærke på det midterste bræt, lidt under midten. Dette er for at kunne sætte døren fast med en skrue. Prægningen gør at skruen ikke kommer til at stikke ud på døren.

Nissedør 7

7. Der hvor du lavede et mærke til skruen, skal du nu lave et hul. Evt. Med en meget tyk nål. Hullet skal ikke være helt lige så stort som det mærke du lavede før. Lav også et skilt som kan bruges til at dække for skruehullet når døren er sat fast på væggen.
Jeg har bare taget lidt guldfarvet ler, rullet det tyndt ud, sat en lille kugle sølv i hver side og trykket en enkelt gang i disse med nålen, og så har jeg præget ‘Nisse.’ i det, også med nålen.

Nissedør 8

8. Til karmen tager du 2 forskellige farver brun, og blander dem godt sammen. Ikke sådan at det bliver helt ensfarvet, men så det lidt ligner træværk.

Nissedør 9

9. Rul det brune ler til en pølse, og læg det tæt omkring din dør, sådan at det også er fladt i bunden hvor din dør er flad.

Nissedør 10

10. Rul oven på det brune ler for at gøre karmen flad. Huk at fjerne dørhåndtaget først, hvis du ikke allerede har gjort det. Hvis dit håndtag er lavet af ler også, sætter du det bare på igen når du er færdig med karmen.

Nissedør 11

Og voilá. En nissedør med nisse skilt 🙂

Reklamer

Om mariamiss6

Hækler, nålebinder, syr både i hånden og på maskine, broderer (sjældent), strikker (sjældent), og crafter også lidt i ny og næ. Jeg har to lækre drengebørn, og vi bor i lejlighed på landet. Savner farver og stil i mit hjem, men ejer ikke sans for den slags indretning, underligt nok. Har fyldt mit hjem med mørke møbler, trods jeg faktisk godt kan lide farver. Forsøger at ændre det, så billigt som muligt, et skridt af gangen :)
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Nissedør af Fimo – DIY.

  1. Kreativpige siger:

    Ej, hvor er de bare fine! Totalt sødt, at have stående i sit nisselandskab! 🙂

  2. Pingback: Så kan 1. December bare komme an…… | Familien på Dysagervej 4

Kommenter, så bliver jeg så glad :)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s